ZárZorro - zárcsere blog

ZárZorro - zárcsere blog

Ahogy a magyarok (be)zárkóznak...

2017. október 02. - bergluft szakal zsolt

Csak nálunk Magyarországon divat, hogy az ajtót legalább öt zárral látjuk el, főzár, felső zár, alsó zár, rászegző zár, és a hatás kedvéért, még egy hevederzárat is felszereltetünk. Mindezek tetejébe az ajtó előtt még egy vasrács is található két különálló zárral.

Az, hogy mennyibe kerül, nem számoljuk, hiszen minden évben hozzáadott valamit a tulajdonos. Körülbelül 6-7 kulcs szükséges ahhoz, hogy a lakásba jussunk. A zárakról nem is beszélve, hogy az egyik rosszabb minőségű, mint a másik, és semmilyen védelmet nem nyújtanak.

hqdefault.jpg

Elég sok országban megfordultunk már, ahol nincs ekkora divatja a zárak számainak halmozásának, egy főzár van az ajtón, az viszont több irányba zár, így védi az ajtót a zárás után. Ilyenkor csupán egy kulcsot kell használni a lakás védelmére záráskor és nyitáskor.

Persze sokan mondják, hogy egy ilyen ajtó több mint 200 ezer forintba kerül, viszont biztonságos. Mindez nem mondható el egy pl. lakótelepi lakás furnér ajtajáról, ami még át öt zár ellenére is hamar és könnyen kinyitható.

biztonsagi_ajto.JPG

A lényeg, hogy nem a zárak száma a fontos, hanem a zárak minősége és stabilitása, továbbá az ajtó és zár beszerelése, rögzítése. Sok cég foglalkozik zárcserével és biztonsági ajtók beszerelésével. Hogy egyet említsünk a sok közzül: Zárzorro.

És akkor meg nem említettük a MABISZ besorolást, hogy az adott zár milyen minősítést kapott.
Nem egy súlycsoport pl. az Elzett másodzár, az Elzett patkózár, vagy pedig egy jó minőségű hevederzár, ha már nem szánunk magasabb összeget a biztonsági ajtóra.
Ha mégis szánnánk, akkor látni fogjuk a különbséget egy 80 ezer forintos kínai ajtó és egy masszív biztonsági acélajtó ereje és védelme között.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zarzorro.blog.hu/api/trackback/id/tr8412897586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása