ZárZorro - zárcsere blog

ZárZorro - zárcsere blog

A szállodai zárak 

2017. szeptember 29. - bergluft szakal zsolt

Olvasóink közül biztosan jó néhányan megfordultak már különböző hotelekben, szállodákban. 

A hotel szobájának ajtaján már nincs kulcsnyílás, nincs több zár rajta, csak egy elektromos szerkezet. Ez az ún. kártya-olvasó, amellyel tudjuk az ajtót nyitni.

kaba_hotel_0.png

Ez egy okos kis kütyü, ami strapabíró, át lehet programozni, vészhelyzet esetén (tűz, víz) kívülről a takarító, karbantartó személyzet ki tudja nyitni az ajtót.

Ha eltekintünk az elektromos részétől, maga a bevéső zárszerkezet ugyanolyan mint a többi, csak kívülről a kilincs nem lenyomható a kártya olvasásáig, belülről viszont minden gond nélkül használható a nyitásra. A kilincs alatt a zárbetét működtetésére egy belső tekerőgomb szolgál, amely reteszeli a zárszerkezetet, ami kívülről nem nyitható, belülről viszont a kilincs lenyomásával egyszerre nyílik.

Ennek az ajtózárnak az energiaforrását vagy saját akkumulátor, vagy jó minőségű, hosszan tartó elemek biztosítják. Karbantartást nem nagyon igényelnek, maximum töltést. Ezek direk erre lettek tervezve, hogy akár több ezer üzemórát is képesek legyenek problémamentesen működni.

Előnye, hogy könnyen használható, egyszerűen kezelhető, nem kell kulcsot cipelni, hosszú az élettartama, kártya elvesztése esetén újraprogramozható és biztonságos.

Általában ha mégis a használat során meghibásodás lépne fel, akkor ezt a hotel karbantartó részlege kezeli és szervizeli. Nekik raktárkészleten van mind a kilincs szerkezet, mind a zár és az elektronika, mert ugyebár egy hotelszoba ajtó napokig nem maradhat nyitva, hiszen az ráfizetés lenne. 

Zárszerviz cégként nekünk nem ez a profilunk, bár többször is segítettünk ki már szállodákat, a legjobb tudásunk szerint, amivel meg voltak elégedve.

A bejegyzés trackback címe:

https://zarzorro.blog.hu/api/trackback/id/tr6512911499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása